Ugrás a kezdőlapra

Sós ételek díszítése sablonnal

Az emberek képzeletében az étel díszítő sablonok hallatán elsőként torták, mestermű sütemények rajzolódnak ki, pedig igazán sok lehetőség rejlik a sós ételek díszítésében is.

Szendvicseket szórhatunk őrölt fűszerekkel (például zsíros kenyeret őrölt paprikával, túrókrémes kenyeret őrölt rozmaringgal, padlizsánkrémes kenyeret őrölt borssal), így máris vonzóvá, egyedivé tehetjük az amúgy egyszerű fogást- akár vendégségben is megállják a helyüket.

Sós pitéket is díszíthetünk hasonlóképpen, azzal vigyázzunk, hogy sülés közben a pirospaprika például megég.

Igen látványos hatást érhetünk el hidegtálas fogásként mintázott sajttekercsekkel. A technikánál a sajt olvadékonyságát használjuk ki: éppen képlékeny hőmérsékletűvé téve nyomjuk bele a sablont, majd az őrölt fűszert a sablon mélyedéseibe nyomkodjuk.

Sós ételek sablonnal való díszítéséhez használhatunk őrölt borsot, paprikát, rozmaringot, köményt, céklaport vagy spenót port.

Sajttekercsek készítésének leírása és egybensült fasírt díszítése ebben a kiadványban látható (18.-25. oldal, illetve 40.-41. oldal), illetve itt és itt megtalálható.